woensdag 20 maart 2019

Sportklassen in Herentals met 5 en 6: de eerste dagen

Hallo iedereen!

Doordat we in ons sporthotel geen wifi hebben, kunnen we onmogelijk elke dag iets op de blog plaatsen. Maar vandaag is het ons toch gelukt dankzij de wifi in de sportzaal.

Op maandag zijn we aangekomen in Herentals rond de middag. We hadden geluk aangezien we al snel op de kamer mochten. Tijd om ons te installeren. Al onmiddellijk een grote uitdaging voor sommigen: zelf het bed opmaken. Een kussensloop rond het kussen doen ging nog vlot maar met het donsdeken hebben we wat meer geworsteld. Sommigen gingen bijna in het laken kruipen...

Als middagmaal kregen we spaghetti met als dessert een puddinkje. Aan elke tafel werden 2 tafelverantwoordelijken aangesteld. Zelf de tafel afruimen en met een schotelvod afkuisen gaan ze vanaf nu héél spontaan thuis doen...

In de namiddag trokken we naar de sportzaal, deze bevindt zich op 5 minuutjes wandelen. Op de schaatsbaan kregen we een leuke les. Op woensdag gaan we nogmaals schaatsen, dan gaan we vrij mogen schaatsen. Joehoe.
Er was ook een initiatie muurklimmen en speleobox. Een speleobox is een soort containerbox waar je door verschillende gangetjes moet kruipen in het donker.

Als avondmaal kregen we een specialiteit aangeboden: gehakballetjes met krieken, een variant op de Zweedse balletjes van Ikea.

We gingen nog eens naar de schaatsbaan waar we vanop de tribune een stukje van de training van het ijshockeyteam konden volgen. Best indrukwekkend.

Voor het avondspel trokken we eerst met z'n allen het bos in. De kegels toonden ons de weg en zo verkenden we het domein. Daarna werd de opdracht wat moeilijker. In groepjes moesten we dezelfde weg nogmaals doen. Onderweg hingen verschillende kaartjes met een sport op. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk sporten te onthouden. Op de route werden we verrast door een spookleerkrachten.

Een actieve dag zorgde voor een goede nachtrust.

Op dinsdagochtend trokken we na het ontbijt naar de sportzaal. Daar deden we opnieuw muurklimmen/speleobox (de andere groep) en deden we een uitdagende toer met de mountainbike. Niet gemakkelijk, die kleine heuveltjes!

's Middags konden we genieten van een lekker middagmaal: rijst met kipfilet en groentjes. Als dessert kregen we een ijsje!

's Namiddags kregen we les hockey en squash.

Doorheen de dag hebben we ook tijd gemaakt voor een laddercompetitie. Elke leerling kon een andere leerling uitdagen bv. zo vlug mogelijk een glas water uitdrinken, zo lang mogelijk touwtjesspringen,... De bedoeling was om zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen. De winnaar van het spel was Gill.

's Avonds hebben we boterhammen gesmuld. Daarna trokken we te voet naar het zwembad. Het baantjeszwemmen was een grapje van de juffen en meester, we mochten de hele tijd vrij zwemmen.

Ook deze keer waren we actief genoeg geweest om goed te kunnen slapen.

Op woensdagochtend trokken we opnieuw naar de sportzaal. Daar kregen we een initiatieles volleybal en atletiek. We konden al de hele week genieten van droog weer maar vandaag hangt de lente in de lucht. Bij atletiek oefenden we op verspringen, kogelstoten en hordespringen.

De kokjes verwenden ons met een lekker middagmaal: stoofvlees met frietjes en véél groentjes. Mmmm... Als dessert een stuk fruit.
In de namiddag gingen we opnieuw sporten: tafeltennis en boogschieten.

Vanavond tonen we nog eens onze schaatstalenten op de mooie, overdekte schaatspiste.

Hieronder vind je al wat foto's maar er komen elke dag ook nieuwe foto's op de facebookpagina van onze school.

Veel groetjes van ons allen!






























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten